Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys Kuva: Seppo Laakso

Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys
KuukkeliHavainnot

Kuvalista

Retkivinkki

Sää, merisääLINNUT JA LINTUHARRASTUS

Hakemisto

Talvilintulaskennan keävtkierros tehdään 21.2.-6.3. Talvilintulaskentojen uudet ja vanhat tulokset löytyvät laji.fi -sivustolta, joten tulosten tutkimisessa riittää paljon vaihtoehtoja. Hae reittejä esimerkiksi Suupohjan tai kunnan nimellä.
Pihabongaus 27.-28.1. Lue ohjeet ja osallistu. Alustavia tuloksia. Katso myös Pihabongaus Suupohjassa 2006-23.
Suomen neljäs Lintuatlas on käynnissä! Havainnot kerätään vuosina 2022-2025. Lintuatlaksen tulokset (ajantasainen tuloskartta) esitetään atlasruuduittain, mutta yksittäinen havainto ilmoitetaan tarkalla paikalla (atlasruudut kartalla kolminumeroiset). Havainnot voi ilmoittaa tiira.fi tai laji.fi -sivujen kautta. Suupohjan atlaskartoitukseen liittyviä kysymyksiä voi lähettää inforetki(a)saunalahti.fi Seuraa tiedotusta...
- Suupohjan ruudut (hyvä tulosten seurantaan)
- talletus tiira.fi (lisää havaintoon Pesimävarmuusindeksi)
- talletus laji.fi (Luomus, Lintuatlas)
- Mobiilivihko (laji.fin sovellus, kätevä atlasretkillä ja kun linnun tarkka paikka ei tärkeä eli esimerkiksi yleisillä jokapaikan lajeilla)
- tuloksia Lajit
- tuloksia Atlasruudut
Tornien taisto lauantaina 6.5. klo 5-13. Tulokset.
Suupohjan kisahistoria 2000-2023.
Naurulokki ja pikkulokki ovat vuoden lintuja. Lue lisää....
Ilmoita havaintosi Tiiraan.
Sähköpostilista Liity uudelle listalle lähettämällä viesti osoitteeseen: https://groups.google.com/forum/#!forum/sply/join
Suupohjan lintutieteellisen yhdistyksen WhatsApp-ryhmään liitytään lähettämällä viesti Jussille (040 536 0311).
Vuoden ensihavainnot Tiira-havaintojen perusteella 2007-2020.
Kirjoita "Hae:" -laatikkoon sply *, niin saat Suupohjan listan ilman tammikuun havaintoja. Samaan hakuun voi laittaa myös yksittäisen lajin. "Järjestys" -sarakeotsikkoa klikkaamalla saat havainnot järjestykseen havainto/saapumisjärjestyksen mukaan. Parhaiten toimii perinteisillä muuttolinnuilla, etenkin vähälukuisemmista talvilajeista ensihavainnot kertyvät vasta kevään mittaan. Katso myös Lintujen vuosiesiintyminen eli milloin eri lajeja nähdään koko maan tietojen perusteella.
Hanhipeltojen kevät. Kevään hanhisesonki on vahva maalis-huhtikuussa. Tänä keväänä parhaat hanhiparvet ovat löytyneet Kauhajoen Kainaston lakeudelta ja Kristiinasta, mutta myös muissa kunnissa on ollut ajoittain isoja parvia. Hanhipeltojen tilanetta seurataan omalla sivulla. Hanhipelloilla retkeillessä kannattaa kiinnittää huomiota kaularengastettuihin lintuihin - lue tiedot ja ilmoita eteenpäin.
Kenneth Rosenlund - lintutaidetta, maalauksia lisätty 5.8.
Linnustoseurannan tuloksia. Sivuilla on runsaasti yksityiskohtaista tietoa esimerkiksi lajeittain, joten kannattaa tutkia sivujen sisältöä tarkoin ja klikkailla esiin erilaisia taulukoita. Lue lisää...
Lintuatlas pesimälinnuston kartoituksen tulokset
Liity jäseneksi - Suupohjan lintuharrastajien joukkoon sopivat kaikki...
Jäseneksi voi liittyä lähettämällä viestin osoitteeseen inforetki@saunalahti.fi. Samaan osoitteseen voi lähettää myös muita yhdistykseen ja alueen lintuihin liittyviä kysymyksiä.


Koskikara © Aarne Lahti
Retkivinkki
Helmikuussa lintuja löytyy esimerkiksi lintulaudoilta ja sulapaikoilta. Sydäntalven perinteisiä retkikohteita ovat karapurot. Pöllöjen soidin käynnistyy ja houkuttelee öisille retkille. Lintuatlas jatkuu kolmannelle pesimävuodelle.
Lue lisää...

Havaintoarkisto Tiira
Ilmoita havaintosi

Birdlife Suomen jäsenyhdistys

Liity jäseneksi


© 1998-2020 Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys, -in ym.