Lintupaikat Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys | Paikat aakkosjärjestyksessä | Merkkien selitys | Voit valita kunnan suoraan kartalta.

Kartta Närpiö Jurva Kurikka Teuva Kauhajoki Karijoki Isojoki Kaskinen Kristiinankaupunki Siipyy ja Skaftung

Torni Suupohjan lintutornit

Kaikki paikat ovat lintupaikkoja, mutta joissain paikoissa on keskimääräistä parempi mahdollisuus nähdä enemmän tai tietyn tyyppisiä lintuja. Alla esitellään Suupohjan kunnista eri tyyppisiä lintupaikkoja. Alueiden ja niiden linnuston esittelyn lisäksi sivuilta löytyvät ajo-ohjeet. Ohjeet on laadittu siten, että perille löytää maantiekartan perusteella (GT-kartat 7 ja 4).

Kaikilla lintupaikoilla liikkuessa tulee välttää lintujen tarpeetonta häiritsemistä ja huolehtia siitä, että suhteet paikallisiin asukkaisiin ja maanomistajiin säilyvät hyvinä. Näin turvataan retkeilymahdollisuudet jatkossakin.

Antoisia linturetkiä. Hyvistä havainnoista kannattaa kertoa muillekin.

Sivut ovat edelleen työn alla. Kohteita pyritään lisäämään sitä mukaa, kuin tieto saadaan oikeaan muotoon. Kommentit ja ehdotukset ovat tervetulleita.Närpiö
Kaskinen
Kristiinankaupunki
Jurva
Teuva
Karijoki
Isojoki
Kurikka
Kauhajoki


Lintupaikat aakkosjärjestyksessä


Merkkien selitys

Tähdet kuvaavat lintupaikan hyvyyttä verrattuna vastaaviin paikoihin (suo, lintuvesi, merenlahti) Suupohjassa, lähimaakunnissa ja koko Suomessa.

* Kunnassa hyvä lintupaikka
* * Maakunnallisesti hyvä lintupaikka
* * * Valtakunnallisesti hyvä lintupaikka

Torni Paikalla lintutorni tai useampia


Karttoja

Internetistä löytyy nykyisin monipuolisia karttoja. Kansalaisen karttapaikka on maastokarttojen tarvitsijan tärkein osoite. Palvelussa voi selailla karttoja koko maasta. Maastokarttoja löytyy myös retkikartta.fi-osoitteesta, joskin Metsähallituksen alueiden palveluiden esittelyyn keskittyvällä sivustolla on vielä paljon puutteita. Myös satelliittikuvat antavat paljon tietoa retkikohteista esimerkiksi Google Mapsissa.

Alkuun

Takaisin | Etusivu | Hakemisto |
Viimeksi muokattu 1.2008 © Ismo Nousiainen | Kommentit ja viestit Ismo.Nousiainen@dlc.fi